La capital de Catalunya: Barcelona

El centre polític i representatiu d’un país ha de ser clar i inequívoc. Una forma d’afeblir un país és afeblint la seua capitalitat, ja siga introduint la confusió sobre quina ciutat és, ja siga minvant l’abast i la capacitat representativa d’aquesta. Catalunya té una capital indiscutible per les seues característiques polítiques, demogràfiques, econòmiques i culturals: Barcelona. La nostra capital ha exercit de centre irradiador de la recuperació política i cultural de la nostra nació, arribant la seua influència fins al Rosselló, el Segura i l’Alguer. La capital ha de ser centre difusor de la catalanitat, però actuant com a canalitzador de les diferents formes d’expressió que té el nostre poble al llarg del país.
Que la capital de Catalunya siga Barcelona no vol dir que les altres ciutats no hagen de tindre un paper important, i en alguns casos únic i principal, en la reconstrucció nacional. Països com Holanda tenen una divisió en les funcions de capitalitat, amb Amsterdam com a centre administratiu de la Corona i La Haia com a centre del Govern, o Alemanya, amb capital política a Berlín, però amb Frankfurt com a centre econòmic del país. Donades les característiques actuals de Catalunya, seria bo que altres ciutats, sobretot València, exerciren de centres difusors i canalitzadors d’algun camp de la nostra vida col·lectiva: economia, cultura,… o d’alguna de les funcions de la futura República nacional: administració, justícia,…
Barcelona ha de saber exercir el paper de líder en el nostre camí cap a la reconstrucció nacional i política de Catalunya. Ella ha de saber representar tot el país i estar a l’alçada de la funció cabdal que té, però la resta de catalans hem de saber vore en ella l’eina amplificadora i potenciadora de tota la nostra tasca d’alliberament nacional.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s